Sven Van Dijck pijlsnel naar de winst in Bonheiden

Sven Van Dijck pijlsnel naar de winst in Bonheiden

In Bonheiden loopt de eerste week van de springtour bijna op z’n eind. De Belgische ruiters kleurden deze ochtend het volledig podium in de 1.35m Prijs. Sven Van Dijck hield de overige 62 combinaties achter zich met de sBs-merrie, Capiche Ter Elzen (v. Bamako de Muze). In het zadel van Ludo Tielen’s merrie nam Van Dijck een nipte overwinning op Dieter Vermeiren.

Samen met Werner Heuninckx’ fokproduct klokte de Belg foutloos af in 26,74 seconden. Dieter Vermeiren vervolledigde verder het podium. Met onder het zadel de Unique II Drum vh Juxschot-zoon, Ilias van het Hof Ter Velde volgde Vermeiren op een tweede plaats in 26,83 seconden. Hij volgde zichtzelf op met Piepke 111 Z op de derde plaats.

Ook in de 1.20m ochtendrubriek domineerden de Belgen het podium. De Britse Holly Hammond slaagde er echter wel in de winst te grijpen met Big Cruiser (v. Atlantic Cruise). Tatiana Troiani (Sister van de Wolvendries, v. Contra-A) en Maud Pietroniro (Filou de Haistreux, v. Quick de Ste Hermelle) volgden op een respectievelijke tweede en derde plaats.