Amke-S gehuldigd door BWP

Amke-S gehuldigd door BWP

Naar jaarlijkse gewoonte roept het BWP Gewest Sint-Niklaas op haar nationale presentatiedag springen, in 2018 op 10 maart, een merrie uit haar gewest die bijzonder bijgedragen heeft aan de fokkerij, uit tot merrie van het jaar.

In 2018 is er gekozen voor de merrie Amke-S, een Carthago x Voltaire uit de topfokkerij van wijlen Sylvain de Wreede uit Moerzeke.
De schimmelmerrie heeft zelf al een aantal nakomelingen in de sport, waarvan de bekendste de goedgekeurde dekhengst Gamko-S is, een Heartbreakerzoon die tot 1.60-niveau actief is en momenteel internationaal presteert onder het zadel van Chloë Vranken. Diens volle broer Famko-Spresteerde tot op 1.50-niveau. Verder gaf Amke ook nog Eimko-S, van Contendro (1.45), Irmko-S,van Nonstop (1.40) en de 7-jarige Liarada-S (v. Diarado), die momenteel goed presteert in de CSIYH’s met William Whitaker. Verder heeft de merrie nog een zevental jonge nakomelingen, welke we later ongetwijfeld zullen terugzien in de wedstrijdring.

In de directe moederlijn van Amke-S vinden we onder andere nog de 1.60-paarden Vangelis-S (ook goedgekeurd voor BWP), Fento Chin-S, Ilena-S, Luron-S Z, Un Ami-S, Ense van den Brandakker en Dasko, de 1.55-paarden Valesko-S (eveneens Belgisch Kampioen 7-jarigen), Casse-Cou-S Z enContesse-S Z, de 1.50-paarden Jade-S, Centa-S Z, Etendro-S en Ukase van de Donkhoeve, en 1.45-paarden Comodor-S Z, Insouci-S, Joker-S, Gamin-S en Versailles-S.

Rechtstreekse link equnews:   http://equnews.be/overig-nieuws/fokkerij/amke-s-carthago-benoemd-tot-merrie-van-het-jaar-door-bwp-gewest-sint-niklaas/

Chevaux liés