De finalisten zijn gekend , onze Etoile is erbij !

De finalisten zijn gekend , onze Etoile is erbij !

In Gesves zijn zo goed als alle voorrondes voor het Belgisch Kampioenschap Jonge Paarden 2018 uitgevochten. Enkel bij de zevenjarigen is het nog spannend aangezien zij met de tweede voorronde bezig zijn op dit moment.

Intussen zijn de finale startlijsten voor de vier-, vijf- en zesjarige paarden wel gekend. Bij de vierjarige paarden zullen 42 combinaties morgen, dinsdag, de ring betreden om tot een finaal resultaat te komen. Opvallend is dat meerdere ruiters zich met twee paarden wisten te plaatsen voor deze finale. Zo start Xavier Hanneton Illusion de la Chapelle (Everton de Ville) en On Fire VV (Popstar Lozonais), Dave Vermandel doet een greep naar de titel met Otello (Joop) en Oquillano vh Maarlo (Quint vh Maarlo Z) en Jelle Geysen zal Incredible JVH Z (Indoktro K van’t Kattenheye) en Oxford G (Thunder vd Zuuthoeve) starten.

Bij de vijfjarigen zullen 58 combinaties de onderlinge strijd aangaan op woensdag, hier zien we twee cycluswinnaars de ring betreden. Dat zijn Jordy Oostvogels met de Bisquet Balou-dochter Noor C en Virginie Thonon met Heraldik Sitte (Ugano Sitte). Katrijn Van Hoecke, Steven Van Meersche en Caroline De Laet wisten zich elk met maar liefst drie paarden te kwalificeren voor deze finale. 

67 combinaties is dan weer het verdict bij de zesjarige paarden, onder deze 67 bevinden zich onder andere de regerend kampioen van de hengstencompetitie, Mithras de Regor (Elvis Ter Putte) met Guy Beyers. Maar ook de hengst die vorig jaar bij de vijfjarige hengsten kampioen werd behaald hier bij de zesjarigen zijn ticket, dat is Mugano van Klapscheut met in het zadel Geert Van Rossem.

Ook het winnende duo van de STX Cyclus ontbreekt niet in deze finale, Jan Vermeiren en Mr. Uno-K Van’t Kattenheye (Numero Uno) zullen als veertigste duo de ring betreden.