Catherine Van Roosbroeck op de CSI 4* indoor Jumping in Rouen met F & Qiazetta Z

Catherine Van Roosbroeck op de CSI 4* indoor Jumping in Rouen met F & Qiazetta Z

Catherine vertrok vorige week woensdag ‘s ochtends vroeg naar Rouen, de hoofdstad van Normandië (Frankrijk). Na een lange rit is ze woensdagavond aangekomen op de CSI 4* indoor Jumping in Rouen. Samen met F & Qiazetta Z, twee paarden in topvorm, nam Catherine er deel aan 6 proeven. Niet alleen voor ruiters, maar ook voor paarden zijn dit vermoeiende reizen.

F & Qiazetta Z werden meteen bij aankomst op stal gezet zodat ze konden uitrusten, wat wel nodig is na zo’n lange rit. Verder op de avond zijn zowel F als Qiazetta Z losgereden door Catherine ter controle op stijfheid. Catherine was niet de enige uit België, ze kwam een aantal bekende gezichten tegen zoals Yves Vanderhasselt, Frederic Vernaet, Bart Clarys en Koen Vereecke.

Donderdag 15/11/2018 - dag 2
Donderdagochtend was het als eerste de beurt aan F om zich te bewijzen. Het paard nam deel aan de 1m35 proef. Catherine was achteraf tevreden over de proef. F legde een mooi parcours af met slechts 1 fout. De piste was kleiner dan dat ze gewoon waren en F was een klein beetje onder de indruk van heel het gebeuren.

Na afloop van de eerste wedstrijd had Catherine even vrije tijd. Deze gebruikte ze om de andere proeven te gaan bekijken en Qiazetta Z los te rijden voor de wedstrijd. Om 19u nam Catherine deel aan de 1m50 met Qiazetta Z. Het algemene gevoel van Catherine over het parcours was goed. Het is tenslotte de eerste keer dat Qiazetta Z deelneemt aan een 4* concours.

Leuk weetje: Qiazetta Z is dol op bananen. Als beloning voor haar prestatie krijgt ze dit dan ook na elke wedstrijd.

Vrijdag 16/11/2018 - dag 3
Vrijdagochtend nam Catherine deel aan de 1m35 proef samen met F. Het was duidelijk te merken dat F na donderdag veel meer vertrouwen had wat resulteerde in een foutloos parcours. 

Om 19u30 nam Catherine samen met Qiazetta Z deel aan de 1m50. Tijdens het parcours kregen ze 1 pechfout in de Triple. Desondanks sprong Qiazetta Z echt fantastisch. Catherine geeft zelf aan dat het niveau zeer hoog lag en dat er zeer veel goede combinaties aanwezig waren.

Zaterdag 17/11/2018 - dag 4
Op zaterdag nam Catherine deel aan de 1m40 proef samen met F. Doordat deze proef op tijd was, probeerde ze snel te rijden en kregen ze hierdoor 1 fout.

Zondag 18/11/2018 - dag 5
De laatste proef waaraan Catherine deelnam op dit concours was de 1m45 proef samen met Qiazetta Z. Catherine merkte in deze proef dat bij Qiazetta Z de vermoeidheid toesloeg. Ze had natuurlijk vorig weekend ook al fantastisch gesprongen in Opglabbeek. Na deze proef zat het er voor Catherine, F en Qiazetta Z op en keerden ze terug naar huis.

Catherine’s terugblik op de CSI 4* indoor Jumping in Rouen
Wanneer Catherine terugkijkt naar dit concours is ze zeer tevreden, maar ook trots dat ze hieraan heeft mogen deelnemen. Het was een zeer mooie wedstrijd waarbij alles tot in de puntjes in orde was. Zeer goede stallen, piste en paddock. Over de prestaties van haar beide paarden is ze over het algemeen tevreden. Zowel F als Qiazetta Z hebben beide veel bijgeleerd en de nodige ervaring opgedaan waardoor ze klaar zijn voor de volgende internationale wedstrijden.

Best off Qiazetta Z: 

Best off F: 

Pictures